lion news

lion news

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πολιτισμός μέσα σε ένα μπουκάλι κρασί Νεμέας...


Όσοι βρέθηκαν τον Αύγουστο στη Νεμέα γεύτηκαν τους καρπούς της γης των αμπελιών και των οινοποιών. Όσοι βρέθηκαν στο μεγάλο φινάλε του τριημέρου Παρασκευή - Κυριακή, απόλαυσαν φωτεινές νύχτες με μουσικές παντού, στη νέα κεντρική πλατεία της πόλης και στα περισσότερα οινοποιία. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας κυριολεκτικά ήθελαν να πετάξουν για να αγγίξουν τη σελήνη.

Ο Πολιτισμός μέσα σε ένα μπουκάλι κρασί Νεμέας...

Ήταν η τελετή βράβευσης του μεγάλου μας ποιητή Τίτου Πατρίκιου, που ανακηρύχθηκε πρεσβευτής του ΠΟΠ Νεμέα. Ήταν η μαγική βραδιά όπου με φωτισμένους τους κίονες του ναού του Δία και για προβολέα την υπέροχη σελήνη, που έδειχνε πολύ μεγάλη λες και πλησίασε να χαρεί κι αυτή τα δρώμενα στον ξεχωριστό χώρο που οι αρχαίοι διάλεξαν να στήσουν έναν ναό επιβλητικό και ένα σπουδαίο στάδιο. Ο Τίτος Πατρίκιος, ευτυχής και υπερήφανος, διάβασε με χαρά στοίχους από τα έργα του. 

Και μετά η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και η Ζωή Ζενιώδη στο πιάνο, με κλασικά κομμάτια αλλά και σε τραγούδια Θεοδωράκη και Χατζηδάκι, επέβαλαν την απόλυτη ησυχία για να μη χαθεί ούτε μια γουλιά απόλαυσης αυτής της ξεχωριστής νύχτας. Μέχρι και οι τουρίστες που έρχονταν στον αρχαιολογικό χώρο για να απολαύσουν τη βραδιά με την πανσέληνο σταμάτησαν να προχωρούν για να μην εμποδίσουν και να απολαύσουν τραγούδι και μουσική.
Και του χρόνου, Νεμέα, θα είμαστε εκεί.

Δ. ΧΡΗΣΤΟΥ
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου